GIULIETTO CHIESA

WWIII

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

         Read More

BRUTALITY

BRUTALITY IN ACTION

AND NO ONE REACTS AGAINST AND OPPOSES IT!!!....

BRUTALIDADE EM ACÇÃO

E NINGUÉM REAJE CONTRA ELA E SE OPÕE!!!...

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589485984361873408?s=20&t=7vdffgzpUFi2yeU4FxCHng

 



FREE JULIAN ASSANGE

Thursday, October 1, 2020

NL -- Manlio Dinucci -- "DE KUNST VAN DE OORLOG" -- Explosieve Gaspijpleiding in de Middellandse Zee

 


"DE KUNST VAN DE OORLOG"

Explosieve Gaspijpleiding in de Middellandse Zee

door Manlio Dinucci

ENGLISH  FRANÇAIS  ITALIANO PORTUGUÊS TURCO

 

In het oostelijke deel van de Middellandse Zee, waar grote aardgasvelden voor de kust zijn ontdekt, is een bittere strijd gaande om de vaststelling van exclusieve economische zones, tot 200 mijl uit de kust, waar elk van de kustlanden de rechten op de exploitatie van het veld heeft. De direct betrokken landen zijn Griekenland, Turkije, Cyprus, Syrië, Libanon, Israël, Palestina (waarvan de gasvelden in Gaza in handen zijn van Israël), Egypte en Libië. De confrontatie tussen Griekenland en Turkije, beide leden van de NAVO, is bijzonder gespannen. De belangen zijn niet alleen van economische aard. Het echte spel dat in het oostelijke Middellandse-Zeegebied wordt gespeeld is geopolitiek en geostrategisch, en omvat de grote wereldmachten. De EastMed-pijpleiding, die een groot deel van het gas uit dit gebied naar de EU brengt, past in dit kader.


De realisatie ervan werd besloten door de Israëlische premier Netanyahu, de Griekse premier Tsipras en de Cypriotische president Anastasiades, tijdens de top die op 20 maart 2019 in Jeruzalem werd gehouden. Netanyahu benadrukte dat "de pijpleiding zich zal uitstrekken van Israël naar Europa via Cyprus en Griekenland" en dat Israël dus een "energiemacht" zal worden (die de energiecorridor naar Europa zal controleren), terwijl Tsipras benadrukte dat "de samenwerking tussen Israël, Griekenland en Cyprus strategisch is geworden na het bereiken van hun zesde top". Dit wordt bevestigd door het militaire pact dat de Tsipras-regering vijf jaar geleden met Israël heeft gesloten [1].

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo woonde de top in Jeruzalem bij (de akten werden gepubliceerd door de Amerikaanse ambassade op Cyprus) en onderstreepte dat het EastMed-project dat door Israël, Griekenland en Cyprus, "fundamentele partners van de VS voor de veiligheid", is gelanceerd, "ongelooflijk actueel" is, aangezien "Rusland, China en Iran proberen voet aan de grond te krijgen in het Oosten en het Westen".

De strategie van de VS wordt als volgt verklaard: de Russische gasexport naar Europa verminderen en uiteindelijk blokkeren, door deze te vervangen door gas dat door de VS wordt geleverd of op een andere manier wordt gecontroleerd. In 2014 werd de SouthStream-pijpleiding door de Zwarte Zee geblokkeerd, die Russisch gas naar Italië zou hebben gebracht tegen concurrerende prijzen, en men probeert hetzelfde te doen met TurkStream, dat via de Zwarte Zee Russisch gas naar het Europese deel van Turkije vervoert om het naar de EU te krijgen.

Tegelijkertijd proberen de VS de nieuwe zijderoute te blokkeren, het netwerk van infrastructuren dat bedoeld is om China met het Middellandse-Zeegebied en Europa te verbinden. In het Midden-Oosten hebben de VS door de oorlog de energiecorridor geblokkeerd, die Iraans gas door Irak en Syrië zou hebben getransporteerd, in het kader van een overeenkomst van 2011, naar het Middellandse Zeegebied en naar Europa.

Deze strategie wordt ondersteund door Italië, waar (in Puglia) EastMed zal binnenkomen om gas naar andere Europese landen te brengen.

De Italiaanse minister van Economische Ontwikkeling Patuanelli (M5S) noemde de door de EU goedgekeurde gaspijpleiding een van de "Europese projecten van gemeenschappelijk belang", en de Italiaanse ondersecretaris van Economische Ontwikkeling, mevrouw Todde (M5S), leidde Italië ertoe zich aan te sluiten bij het EastMed Gas Forum, het hoofdkwartier van de "dialoog en samenwerking" op het gebied van oostelijk mediterraan gas, waarvan Egypte en de Palestijnse Autoriteit - naast Israël, Griekenland en Cyprus - deel uitmaken. Ook Jordanië maakt er deel van uit, hoewel het geen offshoregasvelden heeft die niet over de Middellandse Zee uitkijken, maar het gas uit Israël invoert. Aan de andere kant zijn Libanon, Syrië en Libië uitgesloten van het forum, ondanks het feit dat een deel van het gas in het oostelijke Middellandse-Zeegebied aan hen toebehoort. De Verenigde Staten, Frankrijk en de EU hebben hun toetreding tot het Forum aangekondigd. Turkije neemt er niet aan deel vanwege het geschil met Griekenland, dat de NAVO echter wel wil beslechten: "militaire delegaties" van de twee landen zijn al zes keer bijeengekomen op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. Intussen wordt in het oostelijke deel van het Middellandse-Zeegebied en in het aangrenzende Zwarte-Zeegebied een toenemende inzet van Amerikaanse marinetroepen in Europa georganiseerd, met hun hoofdkwartier in Napels Capodichino. Hun "missie" is "het verdedigen van Amerikaanse en geallieerde belangen en het ontmoedigen van agressie". Dezelfde "missie" voor de Amerikaanse B-52 strategische bommenwerpers die over de oostelijke Middellandse Zee vliegen, geflankeerd door Griekse en Italiaanse jagers.

ManlioDinucci

 

Vertaling: Martien

Bron
Il Manifesto (Italy)

 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Manifestações

2007 Speech

UKRAINE ON FIRE

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português




Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem

APPEAL


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS' STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

manlio + maria

MOON OF SHANGHAI site

LR on CORONAVIRUS

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

L Romanoff

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio

James Bacque

BYOBLU

irmãos de armas


Subtitled in PT, RO, SP

Click upon CC and choose your language.


manlio

VP




Before the Presidential Address to the Federal Assembly.



The President of Russia delivered
the Address to the Federal Assembly. The ceremony took
place at the Manezh Central Exhibition Hall.


January
15, 2020


vp

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.

READ HERE


brics


Imagem

PT -- VLADIMIR PUTIN na Sessão plenária do Fórum Económico Oriental

Excertos da transcrição da sessão plenária do Fórum Económico Oriental

THE PUTIN INTERVIEWS


The Putin Interviews
by Oliver Stone (
FULL VIDEOS) EN/RU/SP/FR/IT/CH


http://tributetoapresident.blogspot.com/2018/07/the-putin-interviews-by-oliver-stone.html




TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democrata

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


contaminação nos Açores



Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


convegno firenze 2019