GIULIETTO CHIESA

WWIII

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

         Read More

BRUTALITY

BRUTALITY IN ACTION

AND NO ONE REACTS AGAINST AND OPPOSES IT!!!....

BRUTALIDADE EM ACÇÃO

E NINGUÉM REAJE CONTRA ELA E SE OPÕE!!!...

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589485984361873408?s=20&t=7vdffgzpUFi2yeU4FxCHng

 



FREE JULIAN ASSANGE

Friday, November 27, 2020

NL -- Manlio Dinucci -- De kunst van oorlog -- Bij de VN onthoudt Italië zich van het nazisme

 



De kunst van oorlog

Bij de VN onthoudt Italië zich van het nazisme

Manlio Dinucci

ENGLISH  FRANÇAIS  ITALIANO  NEDERLANDS  PORTUGUÊS

De politieke betekenis van deze stemming is duidelijk: de NAVO-leden en -partners hebben deresolutie geboycot die in de eerste plaats Oekraïne in twijfel trekt zonder het land te noemen,waarvan de neonazistische bewegingen door de NAVO voor strategische doeleinden zijn en worden gebruikt. 

 

Het Derde Comité van de Verenigde Naties - dat belast is met sociale, humanitaire en culturele kwesties - heeft op 18 november de resolutie "Bestrijding van de verheerlijking van het nazisme, het neonazisme en andere praktijken die bijdragen tot het aanwakkeren van hedendaagse vormen van racisme, rassendiscriminatie, vreemdelingenhaat en daarmee samenhangende onverdraagzaamheid" goedgekeurd.

De resolutie herinnert eraan dat "de overwinning op het nazisme in de Tweede Wereldoorlog heeft bijgedragen tot de oprichting van de Verenigde Naties om toekomstige generaties te redden van de plaag van de oorlog" en heeft de alarmbel doen rinkelen over de verspreiding van neonazistische, racistische en xenofobe bewegingen in vele delen van de wereld.

In de resolutie wordt "diepe bezorgdheid geuit over de verheerlijking van het nazisme, het neonazisme en de voormalige leden van de Waffen-SS", in welke vorm dan ook. De resolutie benadrukte daarom dat "het neo-nazisme meer is dan alleen de verheerlijking van een vroegere beweging: het is een hedendaags fenomeen". Neonazistische en andere soortgelijke bewegingen "voeden hedendaagse vormen van racisme, rassendiscriminatie, antisemitisme, islamofobie, christianofobie, xenofobie en aanverwante onverdraagzaamheid".

In de resolutie worden de staten van de Verenigde Naties dan ook opgeroepen een reeks maatregelen te nemen om dit fenomeen tegen te gaan.

De resolutie, die reeds op 18 december 2019 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties is aangenomen, is door de Derde Commissie goedgekeurd met 122 stemmen voor, waaronder de stemmen van Rusland en China, twee permanente leden van de Veiligheidsraad.

Slechts twee leden van de Verenigde Naties stemden tegen: De Verenigde Staten (een permanent lid van de Veiligheidsraad) en Oekraïne.

De overige 29 NAVO-leden, waaronder Italië, onthielden zich, zeker vanwege een interne richtlijn, van stemming. Dat geldt ook voor de 27 leden van de Europese Unie, waarvan 21 lid zijn van de NAVO. Onder de 53 onthoudingen bevinden zich ook Australië, Japan en andere NAVO-partners.

De politieke betekenis van deze stemming is duidelijk: de NAVO-leden en -partners boycotten de resolutie die Oekraïne in de eerste plaats in twijfel trekt zonder het land te noemen, de neonazistische bewegingen van Oekraïne zijn en worden door de NAVO voor strategische doeleinden gebruikt.

Er is voldoende bewijs dat neonaziteams werden opgeleid en ingezet, onder leiding van de VS / NAVO, in de Maidan-putsch in 2014 en bij de aanval op Oekraïense Russen die met het detachement van de Krim en de terugkeer naar Rusland, een nieuwe confrontatie in Europa vergelijkbaar met die van de Koude Oorlog.

De rol van het Azov-bataljon - opgericht in 2014 door Andriy Biletsky, de "blanke Führer" die een voorstander is van de "raszuiverheid van de Oekraïense natie, die zich niet mag mengen met inferieure rassen," is symbolisch.

Het Azov-bataljon werd, na onderscheiden te zijn om zijn wreedheid, omgevormd tot een regiment van de Oekraïense Nationale Garde, uitgerust met tanks en artillerie. Het behield het embleem, gemodelleerd naar dat van de SS Das Reich, en de ideologische vorming van zijn rekruten is gemodelleerd naar dat van de nazi's. Het Azov-regiment wordt opgeleid door Amerikaanse instructeurs, overgebracht van Vicenza naar Oekraïne, geflankeerd door anderen van de NAVO.

Azov is niet alleen een militaire eenheid, maar ook een ideologische en politieke beweging. Biletsky is de charismatische leider speciaal voor de jeugdorganisatie, die is opgeleid in haat tegen de Russen en militair is opgeleid. Tegelijkertijd worden in Kiev neonazi's uit heel Europa, waaronder Italië, gerekruteerd. Zo is Oekraïne de "kinderkamer" van het herlevende nazisme in het hart van Europa geworden.

De onthouding van Italië maakt deel uit van dit kader, ook al heeft het land tijdens de Algemene Vergadering niet voor de resolutie gestemd. Het Parlement stemde ermee in, zoals toen het in 2017 een memorandum van overeenstemming ondertekende met de president van het Oekraïense parlement Andriy Parubiy, die de oprichter is van de Oekraïense Nationale Sociale Partij, georganiseerd naar Hitleraans nationaal-socialistisch model; hij is het hoofd van de neonazi-teams die verantwoordelijk zijn voor de moorden en wrede mishandelingen van politieke tegenstanders.

Hij zal degene zijn die de Italiaanse regering feliciteert met de VN-resolutie over het niet stemmen van het nazisme, in overeenstemming met wat hij op televisie verklaarde: "De grootste man die directe democratie beoefende was Adolf Hitler."

(il manifesto, November 24, 2020)

Nederlandse vertaling: Martien

Manlio Dinucci

Geographer and geopolitical scientist. His latest books are Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018, Premio internazionale per l'analisi geostrategica awarded on June 7, 2019 by the Club dei giornalisti del Messico, A.C.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Manifestações

2007 Speech

UKRAINE ON FIRE

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português




Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem

APPEAL


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS' STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

manlio + maria

MOON OF SHANGHAI site

LR on CORONAVIRUS

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

L Romanoff

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio

James Bacque

BYOBLU

irmãos de armas


Subtitled in PT, RO, SP

Click upon CC and choose your language.


manlio

VP




Before the Presidential Address to the Federal Assembly.



The President of Russia delivered
the Address to the Federal Assembly. The ceremony took
place at the Manezh Central Exhibition Hall.


January
15, 2020


vp

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.

READ HERE


brics


Imagem

PT -- VLADIMIR PUTIN na Sessão plenária do Fórum Económico Oriental

Excertos da transcrição da sessão plenária do Fórum Económico Oriental

THE PUTIN INTERVIEWS


The Putin Interviews
by Oliver Stone (
FULL VIDEOS) EN/RU/SP/FR/IT/CH


http://tributetoapresident.blogspot.com/2018/07/the-putin-interviews-by-oliver-stone.html




TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democrata

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


contaminação nos Açores



Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


convegno firenze 2019