GIULIETTO CHIESA

WWIII

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

         Read More

BRUTALITY

BRUTALITY IN ACTION

AND NO ONE REACTS AGAINST AND OPPOSES IT!!!....

BRUTALIDADE EM ACÇÃO

E NINGUÉM REAJE CONTRA ELA E SE OPÕE!!!...

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589485984361873408?s=20&t=7vdffgzpUFi2yeU4FxCHng

 



FREE JULIAN ASSANGE

Tuesday, December 4, 2018

TUR -- Manlio Dinucci -- ABD’nin Çinli akıllı telefonlara yönelik saldırısının ardındakiler

Resultado de imagem para PICTURES OF Nuclear war is being prepared behind the commercial war.


ABD’nin Çinli akıllı telefonlara yönelik saldırısının ardındakiler
yazan Manlio Dinucci

Daşkan Trump, Çin mallarına 250 milyar dolarlık ağır vergiler dayattıktan sonra G-20de, özellikle ABD ekonomisinin Çinin misillemesinden aldığı darbe nedeniyle, ek önlemleri erteleyerek « ateşkesi » kabul etti.
Ancak ticari nedenlerin dışında bir de stratejik olanlar vardır. ABD, Pentagon ve istihbarat örgütlerinin baskısıyla, casusluk amacıyla da kullanılabilecekleri suçlamasıyla Çinli Huawei şirketinin akıllı telefonlarını ve iletişim altyapılarını yasaklamış ve müttefiklerine de aynı yönde hareket etmeleri için baskı yapmıştır.
Özellikle en önemli ABD üslerine ev sahipliği yapan İtalya, Almanya ve Japonyaya karşı Çinin casusluk yapma tehlikesine yönelik olarak yapılan uyarı, başta Almanya ve İtalya olmak üzere müttefiklerinin telefon iletişimini yıllardır dinleyen aynı ABD istihbarat örgütleri tarafından geliştirilmiştir.
Bir dönem sektörün mutlak lideri olan ABD’nin Apple şirketinin satış rakamlarının iki misline ulaşan Huawei (çalışanlarının hissedarı olduğu şirket), Güney Koreli Samsungun ardından dünyada ikinci sıraya yüksemiştir. Bu genel bir eğilimin simgesidir.
Ekonomik üstünlüğü, bugüne kadar küresel para rezervlerinin ve ticaretinin başlıca para birimi olan dolar üzerine kurulu olan ABD, hem üretici yeteneği, hem de niteliği açısından gün geçtikçe Çine yenik düşmektedir. New York Times, « Batı, Çin yaklaşımının artık işe yaramayacağından emindi. Sadece oturup beklemesi yeterli olacaktı. Hala beklemeyi sürdürmektedir. Çin, mali ve jeopolitik bağları yeniden şekillendirecek olan geniş kapsamlı küresel bir ticaret, yatırım ve altyapı ağı tasarlamaktadır » diye yazıyor.
Bu süreç, bununla sınırlı olmamakla birlikte, özellikle Çin’in Asya, Avrupa ve Afrika’daki 70 ülke üzerinden gerçekleştirmekte olduğu Yeni İpek Yolu boyunca yaşanmaktadır.
New York Times, 41 petrol ve doğalgaz boru hattı; çoğunluğu hidroelektrik (ülkenin elektrik ihtiyacının yarısını karşılayan Kamboçyada yedi baraj) 119 santral; ayrıca 203 köprü, kara ve demiryolu, Pakistan, Sri Lanka, Malezya ve diğer ülkelerde çeşitli büyük limanlar olmak üzere Çin tarafından 112 ülkede gerçekleştirilen 600 projeyi inceledi.
Bütün bunlar, Pentagon’un « 2018 Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Savunma Stratejisi »nde vurgulandığı gibi, Washington tarafından « kendi çıkarlarımıza yönelik bir saldırı » olarak değerlendirilmektedir. Pentagon, 1949’a dek Çin’e karşı olan da dahil olmak üzere, ABDnin ülkelerin doğal kaynaklarını talan etmek için yürüttüğü bir dizi savaşı unutarak, Çini « komşularını yıldırmak için yağmacı bir ekonomiyi kullanan stratejik rekabetçi » olarak tanımlamaktadır.
Çin, sadece kendi ticaret ağı için değil ama gerçekleştirildikleri ülkelerin kalkınması için de gerekli olan barajlar, demiryolları ve köprüler inşa ederken, ABDnin yürüttüğü savaşlarda öncelikli olarak barajlar, demiryolları ve köprüler hedef alınmaktadır.
Çin, Pentagon tarafından « NATO’yu ezmek » ve « Kırım ve Doğu Ukraynadaki demokratik süreçleri sekteye uğratmakla » suçlanan Rusya ile uyum içerisinde, « gelecekte küresel üstünlüğü ele geçirmek için, Hint-Pasifik bölgesinde kısa vadede hegemonyasını dayatmak ve ABD’yi gafil avlamak » arzusunda olmakla suçlanıyor.
G-20’de (öngörülen) Trump-Putin buluşmasını sabote etmek ve zaten fiilen üyesi gibi olan Ukraynayı NATOya sokmak için, Pentagonun yönetimi altındaki Kiev tarafından kışkırtılan Kerç Boğazı « olayı » bu yüzden yaşanmıştır.
« Çin ve Rusya ile uzun vadeli stratejik rekabet » Pentagon tarafından « temel öncelik » olarak değerlendirilmektedir. Bu amaçla Pentagon, « nükleer güçlerini modernize edecek ve NATOnun transatlantik ittifakını pekiştirecektir ».
Ticaret savaşının gerisinde, nükleer savaş hazırlanmaktadır.
il manifesto, 4 Aralik 2018 
Çeviri: Osman Soysal



NO WAR NO NATO

https://www.pandoratv.it/category/opinioni/manlio-dinucci-opinioni/




Manlio Dinucci
Coğrafyacı ve jeo-politikçi. Yayınlanan son eserleri:  Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Manifestações

2007 Speech

UKRAINE ON FIRE

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português




Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem

APPEAL


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS' STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

manlio + maria

MOON OF SHANGHAI site

LR on CORONAVIRUS

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

L Romanoff

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio

James Bacque

BYOBLU

irmãos de armas


Subtitled in PT, RO, SP

Click upon CC and choose your language.


manlio

VP




Before the Presidential Address to the Federal Assembly.



The President of Russia delivered
the Address to the Federal Assembly. The ceremony took
place at the Manezh Central Exhibition Hall.


January
15, 2020


vp

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.

READ HERE


brics


Imagem

PT -- VLADIMIR PUTIN na Sessão plenária do Fórum Económico Oriental

Excertos da transcrição da sessão plenária do Fórum Económico Oriental

THE PUTIN INTERVIEWS


The Putin Interviews
by Oliver Stone (
FULL VIDEOS) EN/RU/SP/FR/IT/CH


http://tributetoapresident.blogspot.com/2018/07/the-putin-interviews-by-oliver-stone.html




TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democrata

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


contaminação nos Açores



Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


convegno firenze 2019