GIULIETTO CHIESA

WWIII

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

         Read More

BRUTALITY

BRUTALITY IN ACTION

AND NO ONE REACTS AGAINST AND OPPOSES IT!!!....

BRUTALIDADE EM ACÇÃO

E NINGUÉM REAJE CONTRA ELA E SE OPÕE!!!...

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589485984361873408?s=20&t=7vdffgzpUFi2yeU4FxCHng

 Wednesday, February 6, 2019

RO -- Manlio Dinucci -- ARTA RAZBOIULUI -- WASHINGTON, MOTIVUL FORTEI

« Arta RAZBOIULUI »
Washington, motivul fortei
de Manlio Dinucci

Acum două săptămâni, Washingtonul l-a proclamat ca Președintele al Venezuelei, pe Juan Guaidò, cu toate ca el nici măcar nu a participat la alegerile prezidențiale și l-a declarat ilegitim pe Președintele Maduro, ales din punct de vedere legal, anunțînd deportarea lui la Guantánamo.

S
ăptămâna trecută a anunțat suspendarea de către SUA a tratatului INF, atribuind responsabilitate Rusiei, și astfel, a deschis o fază și mai periculoasă a cursei înarmărilor nucleare.

În această săptămână, Washingtonul da înca un pas: mâine, pe 6 februarie, NATO sub comanda SUA, se extinde înca și mai mult, odată cu semnarea protocolului de aderare a Macedoniei de Nord, ca al 30-lea membru al sau.

Nu știm ce alt pas va da Washingtonul în săptămâna viitoare, dar știm care este direcția: o succesiune din ce în ce mai rapida de acțiuni de forță, cu care SUA și alte puteri occidentale încearcă să mențină dominiul unipolar, într-o lume care devine multipolară. Această strategie - o expresie nu de forta, însa de slăbiciune, deși nu mai puțin periculoasă – calca în picioare cele mai elementare norme ale Dreptului Internațional.

Un fapt care exemplifica, este lansarea unor noi sanc
țiuni SUA împotriva Venezuelei, cu "înghețarea" activelor de 7 miliarde de dolari aparținând companiei petroliere de stat, cu obiectivul declarat de a împiedica Venezuela, țara cu cele mai mari rezerve de petrol din lume, de a exporta petrolul.

Venezuela, pe lângă faptul că este una dintre cele șapte țări din lume cu rezerve de coltan, este de asemenea bogată în aur, cu rezerve estimate în peste 15.000 de tone, utilizate de Stat pentru a cumpăra valută de rezervă și pentru a cumpăra produse farmaceutice, produse alimentare și alte produse de prima necesitate. Din acest motiv, Departamentul de Trezorerie al SUA, împreună cu miniștrii de Finanțe și guvernatorii Băncilor Centrale ale Uniunii Europene și ai Japoniei, au efectuat o operațiune secretă de "expropriere internațională" (documentată de Il Sole 24 Ore).

Au confiscat: 31 de tone de lingouri de aur aparținând Statului Venezuelan:

Ø   14 tone depuse la Banca Angliei,
Ø   17 tone transferate acestei bănci, de către Deutsche Bank german, care le promisese ca garanție pentru un împrumut, rambursate integral de Venezuela în valută de rezervă.

O jefuială în regulă, adevărată și în timp util, în stilul celei care, în 2011, a condus la "înghețarea" fondurilor suverane ale Libiei de 150 miliarde de dolari  (acum în mare măsură dispărută), cu diferenta că, aceasta contra aurului venezuelan, a fost efectuată în secret. Obiectivul este același: să spînzure din punct de vedere economic Statul țintă, pentru a accelera colapsul acestuia, pentru a stimula opoziția internă și, dacă nu este suficient, pentru a ataca în mod militar, din exterior.

Cu aceeași lipsa de respect față de cele mai elementare reguli de comportament în relațiile internaționale, Statele-Unite și aliații ei, acuză Rusia de încălcarea Tratatului INF fără să prezinte dovezi, în timp ce ignoreaza fotografiile divulgate prin satelit de Moscova, care dovedesc că Statele Unite au început pregătirea producției de rachete nucleare interzise de Tratat, într-o fabrică din Raytheon, cu doi ani înainte de a acuza Rusia de încălcarea Tratatului.

În sfârșit, în ceea ce privește noua extinderea a NATO, care va fi ratificată mâine, trebuie amintit că, în 1990, în ajunul dizolvării Pactului de la Varșovia, Secretarul de Stat al SUA, James Baker, a asigurat Președintelui URSS , Mikhail Gorbaciov, că «NATO nu se va extinde, nici un centimetru spre Est» . În douăzeci de ani, după ce a demolat cu războiul, Federația Iugoslavă, NATO a crescut de la 16 la 30 de țări, extinzându-se din ce în ce mai mai mult spre Est, în directia Rusiei.

il manifesto, 05 Februarie 2019

Tradus: Light Journalist
 NO WAR NO NATO
SEMNEAZĂ ACEASTĂ PETIȚIE 
Video Playlist


Manlio Dinucci

Geografo si geopolitolog. Ultimele lucrari publicate: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018.No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Manifestações

2007 Speech

UKRAINE ON FIRE

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português
Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem

APPEAL


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS' STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

manlio + maria

MOON OF SHANGHAI site

LR on CORONAVIRUS

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

L Romanoff

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio

James Bacque

BYOBLU

irmãos de armas


Subtitled in PT, RO, SP

Click upon CC and choose your language.


manlio

VP
Before the Presidential Address to the Federal Assembly.The President of Russia delivered
the Address to the Federal Assembly. The ceremony took
place at the Manezh Central Exhibition Hall.


January
15, 2020


vp

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.

READ HERE


brics


Imagem

PT -- VLADIMIR PUTIN na Sessão plenária do Fórum Económico Oriental

Excertos da transcrição da sessão plenária do Fórum Económico Oriental

THE PUTIN INTERVIEWS


The Putin Interviews
by Oliver Stone (
FULL VIDEOS) EN/RU/SP/FR/IT/CH


http://tributetoapresident.blogspot.com/2018/07/the-putin-interviews-by-oliver-stone.html
TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democrata

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


contaminação nos AçoresSubtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


convegno firenze 2019