GIULIETTO CHIESA

WWIII

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

         Read More

BRUTALITY

BRUTALITY IN ACTION

AND NO ONE REACTS AGAINST AND OPPOSES IT!!!....

BRUTALIDADE EM ACÇÃO

E NINGUÉM REAJE CONTRA ELA E SE OPÕE!!!...

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589485984361873408?s=20&t=7vdffgzpUFi2yeU4FxCHng

 Sunday, February 3, 2019

RO -- Manlio Dinucci -- Distrugerea Tratatului INF de catre SUA si cumplicitatea europeana

Resultado de imagem para pictures of The collapse of the INF Treaty  announced yesterda by Mike Pompeo
Distrugerea Tratatului INF de catre SUA si cumplicitatea europeana
de Manlio Dinucci
FRANÇAIS ITALIANO  PORTUGUÊS  TÜRKÇE


"Suspendarea" Tratatului INF, anunțată ieri de secretarul de stat Mike Pompeo, începe numărătoarea inversă, care în decurs de șase luni, va conduce Statele Unite la părăsirea definitiva a Tratatului. Cu toate acestea, începînd de astăzi, Statele Unite se consideră neobligate și apte să testeze și să instaleze arme din categoria interzisă de Tratat: rachete nucleare cu rază intermediară (între 500 și 5500 km), cu bază la sol.


Apartineau acestei categorii rachetele nucleare instalate în Europa în anii 80: rachetele balistice Pershing II, implantate de Statele Unite în Germania Occidentala și cele de croaziera, lansate de la sol, domiciliate de Statele Unite în Marea Britanie, Italia, Germania Occidentala, Belgia și Olanda, sub pretextul apărării aliaților europeni de rachetele balistice SS-20, plasate de Uniunea Sovietică pe teritoriul ei. Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare, semnat în 1987 de către Președinții Gorbaciov și Reagan, a eliminat toate rachetele din această categorie, inclusiv cele care se aflau instalate în Comiso.


Tratatul INF a fost pus în discutie de Washington atunci când Statele Unite au văzut scazînd avantajul lor strategic față de Rusia și China. În 2014, Administrația Obama, fără a prezenta vre-o dovada, a acuzat Rusia de faptul că a experimentat o rachetă de croazieră (9M729) din categoria interzisă de Tratat, si în 2015 a anunțat că "în fața încălcării Tratatului INF de către Rusia, Statele Unite considera amplasarea de rachete terestre în Europa ". Planul a fost confirmat de Administrația Trump: în 2018, Congresul a autorizat finanțarea "unui program de cercetare și dezvoltare pentru o rachetă de croazieră lansată de la sol de pe o platformă mobilă pe șosea". La rîndul ei, Moscova a negat că racheta sa de croazieră a încălcat Tratatul, și a acuzat de asemenea Washingtonul că a instalat rachete interceptoare (cele ale "scutului") în Polonia și în România, care pot fi folosite pentru a lansa rachete de croazieră cu focoase nucleare.

În acest context, trebuie sa fie luat în considerare factorul geografic: în timp ce o rachetă nucleară cu rază intermediară, instalat în Europa, poate atinge Moscova, o rachetă similară plasată de Rusia pe teritoriul ei, poate atinge capitalele europene, însa niciodată Washingtonul. Inversând scenariul, este ca și cum Rusia ar fi dispus rachetele sale nucleare cu rază intermediară, în Mexic.


Planul SUA de a renunța la Tratatul INF a fost în mod total sprijinit de aliații europeni ai NATO. Consiliul Atlanticului de Nord a declarat pe 4 Decembrie 2018 că "Tratatul INF este în pericol din cauza acțiunilor Rusiei", acuzata de instituirea "unui sistem de rachete destabilizatoare". Consiliul Atlanticului de Nord, el propriu, a declarat ieri " sprijinul sau total acțiunii SUA de a-și suspenda obligațiile referitoare la Tratatul INF” și a cerut Rusiei să "folosească cele șase luni rămase pentru a reveni la respectarea deplină a Tratatului".


La ruina Tratatului INF a contribuit de asemenea Uniunea Europeană, care în Adunarea Generală a Natiunilor Unite, din 21 Decembrie 2018, a votat împotriva rezoluției prezentata de Rusia privind "Menținerea și respectarea Tratatului INF", respinsă cu 46 de voturi, contra 43 și 78 de abțineri. Uniunea Europeană - dintre care 21 din cei 27 de membri ai NATO (asa cum face parte Marea Britanie care părăseste UE) - sa aliniat complect cu poziția NATO, care la rândul ei sa aliniat cu cea a Statelor Unite. Prin urmare, în realitate, Uniunea Europeană a dat lumină verde posibilei instalări de noi rachete nucleare americane, în Europa, inclusiv, în Italia.

Într-o chestiune de o asemenea importanță, Guvernul Conte, ca și cele anterioare, sa aliniat fie cu NATO, fie cu Uniunea Europeană. Și din tot acest arc politic nu sa ridicat macar o singură voce cerînd sa fie Parlamentul, cel care să decidă cum să voteze la ONU, despre Tratatul INF. Nici în Parlament sa ridicat vre-o voce cerînd ca Italia să respecte Tratatul de Ne-Proliferare, și aderare la Tratatul ONU privind Interzicerea Armelor Nucleare, cerut lui SUA, ca să retragă de pe teritoriul  nostru bombele nucleare B61, și sa nu instaleze, începând de la prima jumătate a anului 2020, bombele si mai periculoase înca, B61-12. Având pe teritoriul său, armele nucleare și instalațiile strategice SUA, ca MUOS și JTAGS în Sicilia, Italia este expusa la pericole crescînde, ca o bază avansata a forțelor nucleare SUA, și prin urmare, ca ținta a forțelor rusești. O rachetă balistică nucleara cu rază intermediară, pentru a atinge ținta, ia între 6 la 11 minute. Un bun exemplu de apărare a suveranității noastre (consacrat în Constituție) și a siguranței noastre, este acel pe care Guvernul îl garanteaza, prin blocarea ușii imigranților, însa o deschide larg, armelor nucleare SUA.

il manifesto, 02 Februarie 2019
 NO WAR NO NATO

SEMNEAZĂ ACEASTĂ PETIȚIE 
Italia e Ue votano per i missili Usa in Europa
(EN/CH/FR/PT/RO/SP/NL/DE/NO/RU/HR/CZ/PO/SV/JP/FN)

Manlio Dinucci

Geografo si geopolitolog. Ultimele lucrari publicate: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Manifestações

2007 Speech

UKRAINE ON FIRE

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português
Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem

APPEAL


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS' STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

manlio + maria

MOON OF SHANGHAI site

LR on CORONAVIRUS

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

L Romanoff

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio

James Bacque

BYOBLU

irmãos de armas


Subtitled in PT, RO, SP

Click upon CC and choose your language.


manlio

VP
Before the Presidential Address to the Federal Assembly.The President of Russia delivered
the Address to the Federal Assembly. The ceremony took
place at the Manezh Central Exhibition Hall.


January
15, 2020


vp

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.

READ HERE


brics


Imagem

PT -- VLADIMIR PUTIN na Sessão plenária do Fórum Económico Oriental

Excertos da transcrição da sessão plenária do Fórum Económico Oriental

THE PUTIN INTERVIEWS


The Putin Interviews
by Oliver Stone (
FULL VIDEOS) EN/RU/SP/FR/IT/CH


http://tributetoapresident.blogspot.com/2018/07/the-putin-interviews-by-oliver-stone.html
TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democrata

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


contaminação nos AçoresSubtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


convegno firenze 2019