GIULIETTO CHIESA

WWIII

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

         Read More

BRUTALITY

BRUTALITY IN ACTION

AND NO ONE REACTS AGAINST AND OPPOSES IT!!!....

BRUTALIDADE EM ACÇÃO

E NINGUÉM REAJE CONTRA ELA E SE OPÕE!!!...

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589485984361873408?s=20&t=7vdffgzpUFi2yeU4FxCHng

 



FREE JULIAN ASSANGE

Tuesday, June 19, 2018

TR -- Manlio Dinucci -- ABD ve AB kendi aralarında didişirken, Rusya ve Çin’e karşı birleşmektedir

ABD ve AB kendi aralarında didişirken, Rusya ve Çin’e karşı birleşmektedir

Uluslararası tutumların hızlı bir şekilde geliştiği bu dönemde, şu ya da bu unsur tarafından şuursuzlaştırılmaya izin vermemek, görüş alanındaki olayların bütününü değerlendirebilmek ayrı bir önem kazanmaktadır. Aynı zamanda hem G7, NATO ve ŞİÖ’yü gözlemleyen coğrafyacı Manlio Dinucci, Batılı güçlerin tercih ettiği yönü ortaya koymaktadır.
 | ROMA (İTALYA)  
JPEG - 32.7 kb
8 Haziran 2018 tarihinde Brüksel’de NATO üyeleri (8 G7 üyesini de içeren) Rusya’nın kalkınmasına karşı gelmek için yeni imkanlarla donanıyorlardı. Yukarıda Fransız General Denis Mercier ve ABD Savunma Bakanı James Mattis görülmektedir. Aynı anda Quebec’te G7 üyeleri gümrük vergileri konusunda birbirileriyle atışıyorlardı.
Gümrük vergileri savaşı etkisiyle G7’deki çatlak büyürken, birbiriyle didişen aynı taraflar NATO ve ortaklarından oluşan şebekeyi güçlendirme konusunda birleşiyorlardı.
Donald Trump’ın G8’i yeniden oluşturmaya yönelik taktik önerisi –Rusya’yı Çin’den ayırarak bir G7+1’e yönlendirmeyi hedefleyerek–, bir Washington-Moskova pazarlığıyla devre dışı bırakılmaktan çekinen Avrupalı liderler ve bizzat AB tarafından reddedildi. Oysa bu öneri Trump tarafından « mert çocuk » olarak nitelenen ve Beyaz Saray’a davet edilen yeni İtalyan Başbakanı Guiseppe Conte tarafından kabul edilmişti.

Bu arada ortak strateji varlığını sürdürmektedir. ABD, Kanada, Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya’nın önde gelen üyesi, ayrıca Japonya’nın ortağı bulunduğu, yani tüm G7 güçlerinin dahil olduğu NATO tarafından alınan son kararlar bunu teyit etmektedir.
29 Savunma Bakanının toplantısı (İtalya adına 5 Yıldız Hareketinden Elisabetta Trenta’nın katıldığı) sonucunda 7 Haziran’da oybirliğiyle, Rusya karşıtı bir işlev içerisinde, personel sayısının 1 200 birimden fazla arttırılması; ABD Norfolk’ta « ABD ve Avrupa arasındaki deniz iletişim hatlarını tehdit eden Rus denizaltılarına » karşı Atlantik için yeni bir birleşik komutanlık oluşturulması ve Almanya Ulm’da « herhangi bir çatışma bölgesine Avrupa üzerinden birliklerin daha hızlı intikali » göreviyle Rusya’ya karşı « caydırıcı » yeni bir lojistik komutanlığın oluşturulmasıyla, komuta yapısının yetkinleştirilmesi kararlaştırıldı.
« Askeri hareket kabiliyeti », yeni bir mutabakatla Temmuz ayında daha da pekişecek olan NATO-AB işbirliğinin merkezindedir. NATO 2020 yılına kadar Avrupa’da, 30 gün içerisinde ve altında Rusya’ya karşı konuşlandırılabilecek şekilde 30 mekanize tabur, 30 hava filosu ve 30 savaş gemisini kullanıma hazır hale getirecektir. Bu amaçla, ABD’nin talebi doğrultusunda, Avrupalı müttefikler ve Kanada 2014 yılından beri savunma harcamalarını 87 milyar dolar tutarında arttırmışlar ve bunu daha da arttırmayı taahhüt etmektedirler. Almanya savunma harcamalarını 2019 yılında günde ortalama 114 milyon Euro’ya yükseltecektir ve bunu 2024 yılına kadar % 80 oranında arttırmayı planlamaktadır.
Almanya, Fransa, İngiltere, Kanada ve İtalya, Kanada’daki G7’de ABD ile gümrük vergileri konusunda didişirken, Avrupa’da ABD komutası altında, 19 ülkeden 18 000 askeri seferber eden, Rus topraklarının yanı başında Polonya ve Baltık Denizinde 3 ila 15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Saber Strike tatbikatına katılmaktadırlar. Aynı ülkeler ve Japonya, G7’nin diğer altı üyesiyle birlikte Pasifik’te yine ABD komutası altında, Çin karşıtı bir işlevle düzenlenen dünyanın en büyük deniz tatbikatı Rimpac 2018’e katılacaklardır.
Avrupa’dan Pasifik’e uzanan bu savaş hazırlıklarına ilk kez İsrail silahlı kuvvetleri de katılmaktadır. Çıkar çatışmaları için bölünen Batılı güçler, yeni devletsel ve toplumsal öznelerin ortaya çıkışıyla tehlikeye düşen, dünyanın emperyal egemenliğini her ne şekilde olursa olsun –gün geçtikçe daha çok savaş yoluyla– elinde tutmak için ortak cephede birleşmektedirler.
Kanada’da gümrük vergileri konusunda G7’deki çatlak büyürken, aynı zamanda Pekin’de Çin ve Rusya yeni ekonomik anlaşmalar imzalıyorlardı. Çin Rusya’nın birinci ticari ortağıdır ve Rusya da Çin’in bir numaralı enerji tedarikçisidir. İki ülke arasındaki ticaretin bu yıl yaklaşık 100 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Çin ve Rusya, 70 Asya, Avrupa ve Afrika ülkesi üzerinden geçen « Yeni İpek Yolu »nun geliştirilmesi konusunda işbirliği yapmaktadırlar. « Çok kutuplu bir dünya düzeni ve daha demokratik uluslararası ilişkilere » katkıda bulunan proje aynı zamanda hem ABD, hem de Avrupa Birliği tarafından engellenmektedir: Pekin’de bulunan 28 AB büyükelçisinden (Macaristan hariç) 27’si projenin serbest ticareti ihlal ettiği ve Avrupa’yı bölmeyi hedeflediğini savunmaktadırlar.
Kriz sadece G7 için değil, ama Batının dayattığı tek kutuplu dünya düzeni için de geçerlidir.
Çeviri
Osman Soysal
Bu makale yaratıcı ortakların lisansı altındadır
Voltaire İletişim Ağı’nın makalelerini kaynak belirtmek ve ticari hedefler gütmeme koşuluyla, makalenin içeriğini değiştirmeden serbestçe çoğaltabilirsiniz (Lisans CC BY-NC-ND)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Manifestações

2007 Speech

UKRAINE ON FIRE

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português




Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem

APPEAL


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS' STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

manlio + maria

MOON OF SHANGHAI site

LR on CORONAVIRUS

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

L Romanoff

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio

James Bacque

BYOBLU

irmãos de armas


Subtitled in PT, RO, SP

Click upon CC and choose your language.


manlio

VP




Before the Presidential Address to the Federal Assembly.



The President of Russia delivered
the Address to the Federal Assembly. The ceremony took
place at the Manezh Central Exhibition Hall.


January
15, 2020


vp

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.

READ HERE


brics


Imagem

PT -- VLADIMIR PUTIN na Sessão plenária do Fórum Económico Oriental

Excertos da transcrição da sessão plenária do Fórum Económico Oriental

THE PUTIN INTERVIEWS


The Putin Interviews
by Oliver Stone (
FULL VIDEOS) EN/RU/SP/FR/IT/CH


http://tributetoapresident.blogspot.com/2018/07/the-putin-interviews-by-oliver-stone.html




TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democrata

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


contaminação nos Açores



Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


convegno firenze 2019