GIULIETTO CHIESA

WWIII

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

         Read More

BRUTALITY

BRUTALITY IN ACTION

AND NO ONE REACTS AGAINST AND OPPOSES IT!!!....

BRUTALIDADE EM ACÇÃO

E NINGUÉM REAJE CONTRA ELA E SE OPÕE!!!...

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589485984361873408?s=20&t=7vdffgzpUFi2yeU4FxCHng

 FREE JULIAN ASSANGE

Sunday, September 29, 2019

RO – Manlio Dinucci -- «Arta Razboiului» -- Alexandrópolis, noua bază SUA împotriva Rusiei

«Arta Razboiului»
Alexandrópolis, noua bază SUA împotriva Rusiei
Manlio Dinucci


Portul Alexandrópolis, în nord-estul Greciei, limitat cu Turcia și Bulgaria, este situat în Marea Egee, în apropierea Strâmtorii Dardanelelor, care leagă Marea Mediterană și Marea Neagră la teritoriul turc, și constituie o rută de tranzit maritim fundamental, mai ales pentru Rusia. Care este importanța geostrategică al acestui port, pe care Pyatt l-a vizitat, împreună cu Ministrul Apărării grec, Nikolaos Panagiotopoulos, o explică Ambasada SUA din Atena:  "Portul Alexandrópolis, datorită situarii și infrastructurii sale strategice, este bine poziționat pentru a sprijini exerciții militare în regiune, așa cum a demonstrat recent Sabre Guardian 2019”.
"Investiția strategică", pe care Washingtonul o desfășoară deja în infrastructurile portuare, urmărește să facă din Alexandrópolis una dintre cele mai importante baze militare americane din regiune, capabilă să blocheze accesul navelor rusești la Marea Mediterană. Acest lucru este posibil prin "relațiile militare excepționale" cu Grecia, care de mult timp și-au disponibilizat bazele sale militare pentru SUA: în special Larissa, pentru dronurile armate Ripers și Stefanovikio pentru avioanele de vînătoare F-16, și pentru elicopterele Apache. Aceste ultimele, care vor fi privatizate, vor fi achiziționate de către SUA.
Ambasadorul Pyatt nu ascunde interesele care conduc SUA sa-și consolideze prezența sa militară în Grecia, și în alte țări din regiunea mediteraneană: “Lucrăm cu alți parteneri democrați din regiune, pentru a respinge personajele maligne, ca Rusia și China, care au interese diferite de ale noastre”, "în special " Rusia, care utilizează energia ca un instrument al influenței sale rele".
Subliniază astfel, importanța însusita pentru "geopolitica energiei", declarând că "Alexandropolis joacă un rol crucial în legătura dintre securitatea energetică și stabilitatea în Europa". Tracia Occidentala, regiunea grecească în care se află portul, este de fapt, "o răscruce energetica pentru Europa Centrală și Orientala". Pentru a înțelege ceea ce Ambasadorul demonstreaza, este suficient sa arunci doar o privire pe harta geografica.
Vecina Tracia Orientală adică, mica parte europeană a Turciei este punctul în care sosește, după traversarea Mării Negre, conducta TurkStream din Rusia, în etapa finală a construcției. De aici, printr-o altă conductă, gazul rusesc trebuie să ajungă în Bulgaria, Serbia și alte țări europene. Este contramăsura Rusiei față de mișcarea bine succedata a Statelor Unite, care, cu contribuția decisivă a Comisiei Europene, au blocat conducta South Stream în 2014, și care trebuia să aducă gazul rusesc în Italia, și de acolo în alte țări ale UE.
Statele Unite încearcă acum să blocheze de asemenea conducta TurkStream, care este cel mai dificil obiectiv, deoarece intră în joc, relațiile deja deteriorate cu Turcia. Ei fac acest lucru în Grecia, cărora le furnizează cantități tot mai mari de gaze naturale lichefiate, ca o alternativă la gazul natural rusesc. Nu se știe ce  pregătesc Statele Unite în Grecia, de asemenea împotriva Chinei, care intenționează să facă din Pireu un punct de oprire important, pe Noua Rută a Mătăsii. Nu ar fi surprinzător dacă, pe modelul "Incidentului din Golful Tonkin", s-ar verifica în Marea Egee, un "Accident al Alexandropolis-ului".

il manifesto, 24 Septembrie, 2019
Traducere: Light Journalist


«DECLARATIA DE LA FLORENTA»

Manlio Dinucci

Geograf și geopolitolog. Cele mai recente cărți: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014; Diario di viaggio, Zanichelli 2017L'arte della guerra / Annali della strategia USA / NATO 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018, Prémio Internacional de Análise Geostratégica acordat pe 7 iunie 2019 de Club de Periodistas de México, A.C.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Manifestações

2007 Speech

UKRAINE ON FIRE

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português
Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem

APPEAL


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS' STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

manlio + maria

MOON OF SHANGHAI site

LR on CORONAVIRUS

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

L Romanoff

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio

James Bacque

BYOBLU

irmãos de armas


Subtitled in PT, RO, SP

Click upon CC and choose your language.


manlio

VP
Before the Presidential Address to the Federal Assembly.The President of Russia delivered
the Address to the Federal Assembly. The ceremony took
place at the Manezh Central Exhibition Hall.


January
15, 2020


vp

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.

READ HERE


brics


Imagem

PT -- VLADIMIR PUTIN na Sessão plenária do Fórum Económico Oriental

Excertos da transcrição da sessão plenária do Fórum Económico Oriental

THE PUTIN INTERVIEWS


The Putin Interviews
by Oliver Stone (
FULL VIDEOS) EN/RU/SP/FR/IT/CH


http://tributetoapresident.blogspot.com/2018/07/the-putin-interviews-by-oliver-stone.html
TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democrata

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


contaminação nos AçoresSubtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


convegno firenze 2019