GIULIETTO CHIESA

FREE JULIAN ASSANGE

WWIII + S SITE

 

CROATIAN   ENGLISH   GREEK   NEDERLANDS   POLSKI   PORTUGUESE   ROMANIAN  SPANISH  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

That history is being repeated today in a mass grooming of the Western world’s people (especially Americans) in preparation for World War IIIwhich I believe is now imminent

READ MORE

 
 

Friday, December 20, 2019

NL -- Manlio Dinucci -- «DE KUNST VAN OORLOG» -- 3.000 Miljard Dollar in de Bodemloze Put van Afghanistan

Members of the First Battalion, 87th Infantry, tending to a wounded comrade in Kunduz, Afghanistan.
« DE KUNST VAN OORLOG »
3.000 Miljard Dollar 
in de Bodemloze Put van Afghanistan
door: Manlio Dinucci


In de Verklaring van Londen [1] hebben de 29 lidstaten van de NAVO opnieuw "het engagement voor de veiligheid en de lange termijn stabiliteit van Afghanistan" bevestigd. Een week later, op basis van de Freedom of Information Act (wet op de vrijheid van informatie), (gebruikt om een aantal verouderde skeletten uit de kasten te verwijderen], slaagde de Washington Post erin om de derubricering van 2000 pagina's documenten af te dwingen, waaruit blijkt dat "Amerikaanse ambtenaren het publiek voor de gek hielden over de oorlog in Afghanistan" [2]. In feite verbergen ze de desastreuze gevolgen, waaronder de economische gevolgen, van een oorlog die zich al 18 jaar voortsleept.
De meest interessante gegevens die naar voren komen zijn die over de economische kosten. Er is 1.500 miljard dollar uitgegeven voor militaire operaties, een cijfer dat "ondoorzichtig blijft" - of met andere woorden, onderschat - niemand weet hoeveel de geheime diensten aan de oorlog hebben uitgegeven, of de werkelijke kosten van de contractanten, de huurlingen die voor de oorlog zijn gerekruteerd (op dit moment zijn dat er ongeveer 6.000).
Sinds "de oorlog werd gefinancierd met geleend geld" is de opgelopen rente gestegen tot 500 miljard, wat de totale uitgaven op 2.000 miljard dollar brengt. Hieraan moeten nog andere posten worden toegevoegd - 87 miljard voor de opleiding van de Afghaanse strijdkrachten, 54 miljard voor de "wederopbouw", waarvan een groot deel "verloren is gegaan aan corruptie en mislukte projecten". Minstens 10 miljard meer werd uitgegeven voor de "strijd tegen de drugshandel", met het triomfantelijke resultaat van een sterke toename van de productie van opium - vandaag de dag levert Afghanistan 80% van de heroïne op de wereldmarkt.
Met de belangen die zich blijven opstapelen (in 2023 zullen deze oplopen tot 600 miljard) en de kosten van de huidige operaties, overschrijden de uitgaven gemakkelijk de 2.000 miljard. Er moet ook rekening worden gehouden met de kosten van medische hulp voor de veteranen die met ernstige of invaliderende wonden terugkeren uit de oorlog. Tot nu toe is er al 350 miljard dollar uitgegeven voor degenen die in Afghanistan of Irak hebben gevochten, en dit bedrag zal in de komende 40 jaar stijgen tot 1.400 miljard dollar. Aangezien de helft van dit bedrag wordt uitgegeven aan de veteranen van Afghanistan, bedragen de kosten van de oorlog voor de VS meer dan 3.000 miljard dollar.
Na 18 jaar oorlog en een onkwantificeerbaar aantal burgerslachtoffers zijn de resultaten op militair niveau als volgt - "de Talibanen beheersen een groot deel van het land en Afghanistan blijft een van de grootste bronnen van vluchtelingen en migranten". De Washington Post concludeert dan ook dat de vrijgegeven documenten "de brutale realiteit van de fouten en mislukkingen van de Amerikaanse inspanningen om Afghanistan te stabiliseren en weer op te bouwen" aan het licht brengen.
Op deze manier houdt de prestigieuze nieuwszender, die de manier verklaart waarop de Amerikaanse ambtenaren "het publiek voor de gek" hebben gehouden, het publiek nu weer voor de gek door de oorlog voor te stellen als "de Amerikaanse inspanning om Afghanistan te stabiliseren en weer op te bouwen". Het echte doel van de oorlog in Afghanistan die de VS voeren en waaraan de NAVO sinds 2003 deelneemt, is de controle over deze regio, die van groot strategisch belang is - op het kruispunt tussen het Midden-Oosten, Centraal-, Zuid- en Oost-Azië, met name rekening houdend met de nabijheid van Rusland en China.
Italië neemt ook deel aan deze oorlog, onder Amerikaans bevel, aangezien het Parlement in oktober 2002 toestemming heeft gegeven voor de levering van een eerste militair contingent vanaf maart 2003. De kosten voor Italië, betaald uit de staatskas, zoals ook het geval is in de VS, worden geschat op ongeveer 8 miljard euro, waarbij nog diverse andere kosten moeten worden opgeteld. Om de bevolking, die zwaar wordt getroffen door de bezuinigingen op de sociale uitgaven, ervan te overtuigen dat er meer geld nodig is voor Afghanistan, wordt hen verteld dat het geld wordt gebruikt om betere levensomstandigheden voor het Afghaanse volk te garanderen. En de Broeders van het Sacro Convento van Assisi overhandigen president Mattarella "San Francesco's Lamp van de Vrede", waarmee ze erkennen dat "Italië, met zijn missies en zijn soldaten, actief meewerkt aan de bevordering van de vrede overal ter wereld".
[1] «  The London Declaration », Voltaire Network, 4 December 2019.
[2] “The Afghanistan Papers. A secret history of the war. At war with the truth”, Craig Whitlock, The Washington Post, December 9, 2019.
il manifesto, 17 December 2019
Nederlandse Vertaling: Martien
Resultado de imagem para picture of NATO EXIT COMITTATO NO GUERRA NO NATO

DECLARATIE VAN FLORENCE
VOOR EEN INTERNATIONAAL FRONT NAVO-EXIT

Manlio Dinucci
Geographer and geopolitical scientist. His latest books are Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018, Premio internazionale per l'analisi geostrategica assegnato il 7 giugno 2019 dal Club dei giornalisti del Messico, A.C.
No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Manifestações

2007 Speech

UKRAINE ON FIRE

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português
Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem

APPEAL


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS' STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

manlio + maria

MOON OF SHANGHAI site

LR on CORONAVIRUS

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

L Romanoff

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio

James Bacque

BYOBLU

irmãos de armas


Subtitled in PT, RO, SP

Click upon CC and choose your language.


manlio

VP
Before the Presidential Address to the Federal Assembly.The President of Russia delivered
the Address to the Federal Assembly. The ceremony took
place at the Manezh Central Exhibition Hall.


January
15, 2020


vp

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.

READ HERE


brics


Imagem

PT -- VLADIMIR PUTIN na Sessão plenária do Fórum Económico Oriental

Excertos da transcrição da sessão plenária do Fórum Económico Oriental

THE PUTIN INTERVIEWS


The Putin Interviews
by Oliver Stone (
FULL VIDEOS) EN/RU/SP/FR/IT/CH


http://tributetoapresident.blogspot.com/2018/07/the-putin-interviews-by-oliver-stone.html
TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democrata

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


contaminação nos AçoresSubtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


convegno firenze 2019