GIULIETTO CHIESA

WWIII

 

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

 

That history is being repeated today in a mass grooming of the Western world’s people (especially Americans) in preparation for World War IIIwhich I believe is now imminent. It is evident that War Clouds are gathering. The signs are everywhere, with media coverage and open talk of war in many countries. The RAND Corporation have for years been preparing military scenarios for World War III, and NATO is reported to be currently doing so. Vast movements of NATO troops and equipment are either in preparation or process to surround Russia. The US is surrounding China with military bases including the world's largest in Guam. Both China and Russia are surrounded with nearly 400 US biological weapons labs. Iran is entirely vulnerable from the American military build-up in the Middle East.

READ MORE

   

FREE JULIAN ASSANGE

Thursday, December 19, 2019

RO -- Manlio Dinucci -- “Arta Războiului” -- Trei mil miliarde de dolari în groapa fără fund afgană


Members of the First Battalion, 87th Infantry, tending to a wounded comrade in Kunduz, Afghanistan.
“Arta Războiului” 
Trei mil miliarde de dolari
în groapa fără fund afgană
de Manlio Dinucci

  
În Declarația de la Londra (3 Decembrie 2019), cele 29 de țări ale NATO au reafirmat "angajamentul Afganistanului pentru securitate și stabilitate pe termen lung". O săptămână mai târziu, de acord cu "Legea libertatii de Informare" (folosita pentru a goli, după mai mulți ani, unele schelete din dulapuri, în funcție de comoditatea politică), Washington Post a făcut publice 2.000 de pagini de documente care "dezvăluie faptul că autoritatile americane au înselat publicul în legătură cu războiul din Afganistan”. În esență, au ascuns efectele dezastruoase, și de asemenea, implicațiile economice ale unui război care are loc de 18 ani.

Cele mai interesante date care apar sunt cele ale costurilor economice:
Ø  Pentru operațiunile militare, au fost plătiti 1.500.000.000.000 de dolari, o cifră care "rămâne opacă"- cu alte cuvinte, subestimata - nimeni nu știe cât de mult au cheltuit în război serviciile secrete, sau cât de mult au costat cu adevărat, companiilor militare particulare, mercenarii recrutați pentru război (la ora actuala, aproximativ 6.000).
Ø  Avînd în vedere ca "războiul a fost finanțat cu bani împrumutați", ratele dobânzilor au atins 500.000.000.000, ceea ce ridică cheltuiala la 2.000.000.000.000 de dolari.
Ø  Se adaugă la acești bani, alte costuri: 87.000.000.000 pentru a instrui Forțele afgane și 54.000.000.000 pentru "reconstrucție", mare parte dintre care "au fost pierduti datorita corupției și a proiectelor eșuate".
Ø  Cel puțin alte 10.000.000.000 au fost cheltuite în "lupta împotriva traficului de droguri", cu bunul rezultat că producția de opiu a crescut puternic: astăzi Afganistanul furnizează 80% din heroină traficanților de droguri din întreaga lume.
Ø  Cu ratele dobânzilor care continuă să se acumuleze (în 2023, ele vor ajunge la 600.000.000.000) și costul operațiunilor în curs, cheltuiala depășește, pe larg 2.000.000.000.000.
Ø  De asemenea, este necesar să se ia în considerare costul asistenței medicale pentru veterani, iesiti din război cu leziuni grave sau invalizi. Până în prezent, pentru cei care au luptat în Afganistan și Irak, au fost cheltuiti 350.000.000.000, care vor crește la 1.400.000.000.000 de dolari în următorii 40 ani.
Ø  Deoarece mai mult de jumătate din acesti bani, sunt cheltuiți cu veteranii Afganistanului, costul războiului, pentru SUA, se ridică la aproximativ 3.000.000.000.000 de dolari.
După 18 ani de război și un număr incuantificabil de victime, între civili, la nivel militar, rezultatul este că "Talibanii controlează o mare parte din țară și Afganistanul rămâne una dintre principalele zone de provenienta a refugiaților și a migranților".
Prin urmare, Washington Post trage concluzia că, de la documentele venite la public, apare "dura realitate a pașilor falși și a eșecurilor efortului american de a pacifica și reconstrui Afganistanul". În acest fel, prestigiosul ziar, care demonstrează modul în care autoritățile americane "au înselat publicul", la rândul său, înșeala publicul, prezentînd războiul ca "un efort american de a pacifica și reconstrui Afganistanul".
Adevăratul obiectiv al războiului condus de SUA în Afganistan, la care NATO participă din 2003, este controlul acestei zone de importanță strategică fundamentală, la intersecția între Orientul Mijlociu, Asia Centrală, Meridionala și Orientala, mai ales, la periferia Rusiei și a Chinei.
În acest razboi participa Italia, sub comanda SUA, deoarece Parlamentul a autorizat, în Octombrie 2002, trimiterea primului contingent militar, începînd din Martie 2003. Cheltuiala italiana, substrasă trezoreriei publice, asa ca si cea a SUA, este estimata la aproximativ 8.000.000.000 de euro, la care se adaugă diferite costuri indirecte.
Pentru a convinge cetățenii, loviți de reducerile cheltuielilor sociale, ca sunt necesare alte fonduri pentru Afganistan, se spune că ele servesc la aducerea unor condiții de trai mai bune, poporului afgan. Si Calugarii Sacrei Mănăstiri din Assisi, i-au dat Președintelui Mattarella "Lampa Păcii a lui San Francisco", recunoscând astfel că "Italia, cu misiunile militarilor sai, colaborează activ pentru a promova pacea în toate părțile lumii".
il manifesto, 17 Decembrie 2019

Traducere: Light Journalist

«DECLARATIA DE LA FLORENTA»
Manlio Dinucci
Geograf și geopolitolog. Cele mai recente cărți: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014; Diario di viaggio, Zanichelli 2017L'arte della guerra / Annali della strategia USA / NATO 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018, Prémio Internacional de Análise Geostratégica acordat pe 7 iunie 2019 de Club de Periodistas de México, A.C.
No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Manifestações

2007 Speech

UKRAINE ON FIRE

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português
Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem

APPEAL


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS' STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

manlio + maria

MOON OF SHANGHAI site

LR on CORONAVIRUS

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

L Romanoff

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio

James Bacque

BYOBLU

irmãos de armas


Subtitled in PT, RO, SP

Click upon CC and choose your language.


manlio

VP
Before the Presidential Address to the Federal Assembly.The President of Russia delivered
the Address to the Federal Assembly. The ceremony took
place at the Manezh Central Exhibition Hall.


January
15, 2020


vp

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.

READ HERE


brics


Imagem

PT -- VLADIMIR PUTIN na Sessão plenária do Fórum Económico Oriental

Excertos da transcrição da sessão plenária do Fórum Económico Oriental

THE PUTIN INTERVIEWS


The Putin Interviews
by Oliver Stone (
FULL VIDEOS) EN/RU/SP/FR/IT/CH


http://tributetoapresident.blogspot.com/2018/07/the-putin-interviews-by-oliver-stone.html
TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democrata

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


contaminação nos AçoresSubtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


convegno firenze 2019