GIULIETTO CHIESA

WWIII

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

         Read More

BRUTALITY

BRUTALITY IN ACTION

AND NO ONE REACTS AGAINST AND OPPOSES IT!!!....

BRUTALIDADE EM ACÇÃO

E NINGUÉM REAJE CONTRA ELA E SE OPÕE!!!...

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589485984361873408?s=20&t=7vdffgzpUFi2yeU4FxCHng

 Wednesday, June 19, 2019

NL -- Manlio Dinucci -- " DE KUNST VAN OORLOG " -- WIE ZIJN DE BRANDSTICHTERS VAN DE BENZINETANKERS IN DE GOLF?


" DE KUNST VAN OORLOG "
Wie zijn de brandstichters van de benzinetankers
 in de Golf?
door Manlio Dinucci


Terwijl de Verenigde Staten een nieuwe escalatie van de spanningen in het Midden-Oosten voorbereidden door Iran te beschuldigen van van het aanvallen van de benzinetankers in de Golf van Oman, ontmoette de Italiaanse vice-premier Matteo Salvini een van de ambachtslieden van deze strategie in Washington, staatssecretaris Mike Pompeo verzekerde hem dat «Italië zijn plaats zal terugwinnen als de belangrijkste partner op het Europese continent van de grootste Westerse democratien». Daarbij heeft hij Italië verbonden met de operatie die Washington heeft gelanceerd.

De «affaire rond de Golf van Oman», een casus belli tegen Iran, is een kopie van de «affaire rond de Golf van Tonkin» van 4 augustus 1964, die gebruikt werd als een casus belli om Noord-Vietnam te bombarderen, die werd beschuldigd van het aanvallen van een VS. torpedoboot (een beschuldiging die later vals/onjuist bleek te zijn).

Vandaag laat een door Washington vrijgegeven video de bemanning zien van een vermeende Iraanse patrouilleboot die een niet-geëxplodeerde mijn uit de romp van een benzinetanker verwijdert om zijn oorsprong te verbergen (omdat de mijn de inscriptie «Made in Iran») zou hebben gedragen .

Met dit «bewijs» - een ware belediging voor onze intelligentie - probeert Washington het doel van de operatie te camoufleren. Het maakt deel uit van de strategie gericht op het beheersen van de wereldreserves van olie en aardgas en hun energiecorridors [1]. Het is geen toeval als Iran en Irak zich in het vizier van Amerika  bevinden. Hun totale oliereserves zijn groter dan die van Saoedi-Arabië en vijf keer groter dan die van de Verenigde Staten. Iraanse aardgasreserves zijn ongeveer 2,5 keer zo groot als die van de VS. Venezuela is om dezelfde reden het doelwit van de VS, omdat het land de grootste oliereserves ter wereld bezit.

De controle over de energiecorridors is van kapitaal belang. Door Iran te beschuldigen van pogingen om «de stroom van olie door de Straat van Hormuz» te onderbreken, heeft Mike Pompeo aangekondigd dat «de Verenigde Staten de vrijheid van navigatie zullen verdedigen». Met andere woorden, hij heeft aangekondigd dat de Verenigde Staten militaire controle willen krijgen over dit belangrijke gebied voor energievoorziening, ook voor Europa, door bovenal de doorvoer van Iraanse olie te voorkomen (waardoor Italië en andere Europese landen in geen geval kunnen genieten van vrije toegang vanwege het VS-embargo).

Ø  Goedkoop Iraans aardgas kan Europa ook hebben bereikt via een pijpleiding die Irak en Syrië doorkruist. Maar het project, gelanceerd in 2011, werd vernietigd door de VS / NAVO-operatie om de Syrische staat te vernietigen.

Ø  Aardgas is misschien ook rechtstreeks vanuit Rusland in Italië aangekomen en van daaruit via de South Stream-route door de Zwarte Zee naar andere Europese landen met opmerkelijke economische voordelen gedistribueerd. Maar de pijpleiding, die al in in een vergevorderd stadium van bouw was, werd in 2014 geblokkeerd door de druk van de Verenigde Staten en de Europese Unie zelf, met zware vooroordelen voor Italië.

In feite was het de reproductie van North Stream die doorging, wat Duitsland tot het centrum van de triage voor Russisch gas maakte. Vervolgens, op basis van de "VS / UE strategische samenwerking op energiegebied" overeenkomst die in juli 2018 werd vastgelegd, verdrievoudigde de VS export van vloeibaar aardgas (LNG) naar de UE. Het triagecentrum lag in Polen, van waaruit het «Vrijheidsgas» werd verdeeld dat ook in Oekraïne aankwam.

De doelstelling van Washington is strategisch - Rusland pijn te doen door Russisch gas in Europa te vervangen door Amerikaans gas. Maar we hebben geen garanties, noch over de prijs, noch over het tijdskader voor Amerikaans gas dat wordt gewonnen uit de bitumineuze schalie door de techniek die bekend staat als fracking (hydraulische breuk), die rampzalig is voor het milieu.

Dus wat zei Matteo Salvini over dit alles? Toen hij in de «grootste democratie in de westerse wereld» arriveerde, verklaarde hij trots: «Ik maak deel uit van een regering die in Europa niet langer tevreden is met broodkruimels ».

il manifesto, 18 June 2019

Nederlandse vertaling:
Martien


[1] « Geopolitique du petrole à l’ere Trump », par Thierry Meyssan, Voltaire Network, 9 April 2019.
No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Manifestações

2007 Speech

UKRAINE ON FIRE

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português
Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem

APPEAL


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS' STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

manlio + maria

MOON OF SHANGHAI site

LR on CORONAVIRUS

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

L Romanoff

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio

James Bacque

BYOBLU

irmãos de armas


Subtitled in PT, RO, SP

Click upon CC and choose your language.


manlio

VP
Before the Presidential Address to the Federal Assembly.The President of Russia delivered
the Address to the Federal Assembly. The ceremony took
place at the Manezh Central Exhibition Hall.


January
15, 2020


vp

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.

READ HERE


brics


Imagem

PT -- VLADIMIR PUTIN na Sessão plenária do Fórum Económico Oriental

Excertos da transcrição da sessão plenária do Fórum Económico Oriental

THE PUTIN INTERVIEWS


The Putin Interviews
by Oliver Stone (
FULL VIDEOS) EN/RU/SP/FR/IT/CH


http://tributetoapresident.blogspot.com/2018/07/the-putin-interviews-by-oliver-stone.html
TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democrata

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


contaminação nos AçoresSubtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


convegno firenze 2019