GIULIETTO CHIESA

WWIII

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

         Read More

BRUTALITY

BRUTALITY IN ACTION

AND NO ONE REACTS AGAINST AND OPPOSES IT!!!....

BRUTALIDADE EM ACÇÃO

E NINGUÉM REAJE CONTRA ELA E SE OPÕE!!!...

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589485984361873408?s=20&t=7vdffgzpUFi2yeU4FxCHng

 Thursday, October 3, 2019

RO – Manlio Dinucci -- «Arta Razboiului» --A 70ª aniversare a Republicii Populare a Chinei: Anularea Istoriei


«Arta Razboiului»
A 70ª aniversare a Republicii Populare a Chinei:
Anularea Istoriei
Manlio DinucciCu 70 de ani în urmă, pe 1 Octombrie 1949, Mao Tsé Tung proclama, la poarta lui Tien An Men, nașterea Republicii Populare Chineze. Aniversarea este sărbătorită astăzi, cu o paradă militară, în fața portii istorice din Beijing. Din Europa pîna în Japonia și în Statele Unite, culmile comunicarii mass-media, o prezintă ca o ostentație de forță a unei puteri amenințătoare. Practic, nimeni nu-și aduce aminte de dramaticele evenimente istorice care au condus la nașterea Noii Chine.

Ø  Dispare în acest mod, China redusă la statul colonial și semi-colonial, subjugată, exploatată și dezmembrată, de la jumătatea secolului al XIX-lea, de către puterile europene (Marea Britanie, Germania, Franța, Belgia, Austria și Italia), de către Rusia Taristă, Japonia și de Statele Unite.

Ø  Se exclude sângeroasa lovitură de Stat, efectuată în 1927, de Chiang Kai-Shek – sprijinit, mai tîrziu, de anglo-americani și de Hitler și Mussolini, aliații Japoniei - care extermină o mare parte a Partidului Comunist (născut în 1921) și ucide sute de mii de muncitori și țărani.

Ø  Nu există nici o mențiune asupra Lungului Marș al Armatei Roșii, care, inițiată în 1934, cu o retragere dezastruoasă, este transformată de Mao Tsé Tung, într-una dintre cele mai mari intreprinderi politico-militare ale Istoriei.

Ø  Se uită de războiul de agresiune împotriva Chinei declanșat de Japonia în 1937: trupele japoneze ocupă Beijing, Shangai și Nanjing, masacrînd, în acest ultim oraș, mai mult de 300.000 de civili, în timp ce mai mult de zece orașe sunt atacate cu arme biologice.

Ø  Se ignoră narațiunea Frontului Unit Anti-Japonez, pe care Partidul Comunist îl constituie cu Kuomintang: armata lui Kuomintang, înarmata de Statele Unite, pe de o parte, luptă împotriva invadatorilor japonezi, pe de altă parte, profită de zonele eliberate de Armata Roșie, și face ca să se concentreze împotriva lor, ofensiva japoneză; Partidul Comunist, care a crescut de la 40.000 la 1.2 milioane de membri, de la 1937 la 1945, conduce forțele populare într-un război care oboseste, tot mai mult armata japoneză.

Ø  Nu se recunoaște faptul că, cu Rezistența ei care a costat mai mult de 35.000.000 de morti, China contribuie în mod decisiv la înfrângerea Japoniei care, învinsă în Pacific de către SUA, și în Manciuria de către URSS, se predă, în 1945, după bombardamentul atomic de la Hiroshima și Nagasaki.

Ø  Se ascunde ceea ce se întâmplă imediat după înfrângerea Japoniei: conform unui plan decis la Washington, Chiang Kai-Shek încearcă să repete ceea ce a făcut în 1927, dar forțele lui, înarmate și susținute de Statele Unite, se întîlnesc în fața Armatei Populare de Eliberare, cu aproximativ 1 milion de oameni, și o miliție de 2.5 milioane, ancorată de un vast sprijin popular.

Ø  Aproximativ 8 milioane de soldați ai Kuomintangului sunt uciși sau capturați, și Chiang Kai-Shek fuge în Taiwan, sub protecția SUA.

Toate acestea, într-o sinteză extremă, este parcursul care duce la nașterea Republicii Populare Chineze, acum 70 de ani. O Istorie putin sau deloc abordata în manualele noastre, bazata pe o vedere restricta eurocêntrica a lumii din ce în ce mai anacronica. O Istorie eliminată intenționat de politicienii și formatorii de opinie, pentru că aduce la lumină crimele imperialismului, punând pe banca inculpaților, puterile europene, Japonia și Statele Unite: "marile democrații" ale Occidentului care s-au autoproclamat judecătorii supremi, cu dreptul de a stabili pe baza canoanelor lor, care sunt țările democratice și care nu sunt.

Cu toate acestea, nu ne mai aflăm, în epoca "concesiunilor" (zonele urbane sub administrația străină) pe care aceste puteri le-au impus Chinei, atunci cînd în parcul Huangpu, din Shangai, era "interzisă intrarea la câini și la chinezi"

il manifesto, 1 Octombrie 2019
Tradus: Light Journalist

 «DECLARATIA DE LA FLORENTA»


Manlio Dinucci

Geograf și geopolitolog. Cele mai recente cărți: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014; Diario di viaggio, Zanichelli 2017L'arte della guerra / Annali della strategia USA / NATO 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018, Prémio Internacional de Análise Geostratégica acordat pe 7 iunie 2019 de Club de Periodistas de México, A.C.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Manifestações

2007 Speech

UKRAINE ON FIRE

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português
Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem

APPEAL


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS' STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

manlio + maria

MOON OF SHANGHAI site

LR on CORONAVIRUS

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

L Romanoff

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio

James Bacque

BYOBLU

irmãos de armas


Subtitled in PT, RO, SP

Click upon CC and choose your language.


manlio

VP
Before the Presidential Address to the Federal Assembly.The President of Russia delivered
the Address to the Federal Assembly. The ceremony took
place at the Manezh Central Exhibition Hall.


January
15, 2020


vp

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.

READ HERE


brics


Imagem

PT -- VLADIMIR PUTIN na Sessão plenária do Fórum Económico Oriental

Excertos da transcrição da sessão plenária do Fórum Económico Oriental

THE PUTIN INTERVIEWS


The Putin Interviews
by Oliver Stone (
FULL VIDEOS) EN/RU/SP/FR/IT/CH


http://tributetoapresident.blogspot.com/2018/07/the-putin-interviews-by-oliver-stone.html
TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democrata

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


contaminação nos AçoresSubtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


convegno firenze 2019