GIULIETTO CHIESA

WWIII

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

         Read More

BRUTALITY

BRUTALITY IN ACTION

AND NO ONE REACTS AGAINST AND OPPOSES IT!!!....

BRUTALIDADE EM ACÇÃO

E NINGUÉM REAJE CONTRA ELA E SE OPÕE!!!...

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589485984361873408?s=20&t=7vdffgzpUFi2yeU4FxCHng

 FREE JULIAN ASSANGE

Saturday, October 26, 2019

RO -- Manlio Dinucci -- «ARTA RAZBOIULUI» -- Erdogan vrea bomba«ARTA RAZBOIULUI»

Erdogan vrea bomba

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a reacționat la începutul dezmembrării arsenalului nuclear al SUA pe teritoriul său, anunțând intenția Turciei de a-l dobîndi. Este în întregime legitim în fața amenințării nucleare israeliene, și un pas în cea mai proastă direcție.

 | ROMA (ITALIA)  


JPEG - 56.6 ko
"Unele țări au rachete nucleare, dar Occidentul insistă că nu le putem deține. Acest lucru este inacceptabil ": această declarație a Președintelui Erdogan dezvăluie faptul că criza depășește situația inițiată cu ofensiva turcă din Siria.
În Turcia, în timpul Războiului Rece, SUA au instalat arme nucleare împotriva Uniunii Sovietice. În 1962, în acordurile cu URSS pentru a rezolva criza rachetelor din Cuba, președintele Kennedy a promis să elimine aceste arme din Turcia, dar acest lucru nu a fost făcut. După Războiul Rece, au rămas în Turcia, la baza aeriană Incirlik, aproximativ 50 de bombe nucleare SUA, B61 (aceleasi inserate în Aviano și Ghedi, în Italia) orientate în principal împotriva Rusiei.
În acest mod, fie SUA sau Turcia, ambele încalcă Tratatul de Ne-Proliferare. Piloții turci din cadrul NATO, sunt instruiți (asa cum sunt piloții italieni din baza de la Ghedi) pentru a ataca cu bombe nucleare B61, sub comanda SUA.
În scurt timp, B61 trebuie să fie înlocuite de SUA, de asemenea în Turcia (așa cum se va face în Italia și în alte țări europene) cu noile bombe nucleare B61-12, de asemenea îndreptate în principal împotriva Rusiei.
Între timp, cu toate acestea, după achiziționarea turca a rachetelor anti-aeriene rusești S-400, SUA au retras Turcia din programul F-35, principalul transportator al B61-12: avionul de vinatoare din care Turcia ar fi trebuit să achiziționeze 100 de exemplare, și la care era co-producătoare. "F-35 - a declarat Casa Albă - nu poate coexista cu sistemul anti-aerian S-400, care poate fi folosit pentru a cunoaște capacitățile avioanelor de vânătoare", adică, poate fi folosit de către Rusia pentru a-si consolida apărările împotriva lui F-35. Furnizînd Ankara cu rachetele anti-aeriene S-400, Moscova a reușit să împiedice (cel puțin, deocamdată) să fie instalate pe teritoriul turc 100 de F-35, pregătite pentru atacul cu noile bombe nucleare americane, B61-12.
Se pare, în acest moment, probabil că, printre opțiunile luate în considerare la Washington, exista transferul armelor nucleare SUA din Turcia catre o altă țară mai fiabilă. Conform renumitului Buletin al Oamenilor de știință Atomică (SUA), "baza aeriana de la Aviano, poate fi cea mai bună opțiune europeană din punct de vedere politic, dar, probabil că nu are suficient spațiu pentru a primi toate armele nucleare ale lui Incirlik". Cu toate acestea, spațiul ar putea fi obținut, dat fiind ca în Aviano, au început deja lucrările de restructurare pentru a primi bombele nucleare B61-12.
Pe acest fundal se situeaza declarația lui Erdogan că, de asemenea, pariind pe prezența amenințătoare a arsenalului nuclear al Israelului, anunță intenția Turciei de a-si avea propriile sale arme nucleare. Proiectul nu este ușor, dar nu este irealizabil. Turcia detine tehnologii militare avansate, furnizate în special de companiile italiene, în special de Leonardo. Poseda depozite de uraniu. Are experiență în domeniul reactoarelor de cercetare, furnizate în special de SUA. A început construcția propriei sale industrii de energie nucleara, achiziționînd unele reactoare din Rusia, Japonia, Franța și China. Potrivit unor surse, este posibil ca Turcia să fi dobândit deja în "piața neagră nucleară", centrifugatoare de îmbogățire a uraniului.
Anunțul lui Erdogan, că Turcia vrea să devină o putere nucleară, interpretat de unii ca un simplu joc pe termen, pentru a avea mai multă greutate în NATO, nu trebuie, prin urmare, să fie subestimat. El descoperă ceea ce în general este ascuns în dezbaterea mediatica: faptul că, în situația turbulentă cauzată de politicile de război, joacă un rol din ce în ce mai important, posesia armelor nucleare, presionînd-ui pe cei care nu le au, ca sa le caute.

Sursa:

Il Manifesto (Italia)

«DECLARATIA DE LA FLORENTA»


Manlio Dinucci

Geograf și geopolitolog. Cele mai recente cărți: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014; Diario di viaggio, Zanichelli 2017L'arte della guerra / Annali della strategia USA / NATO 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018, Prémio Internacional de Análise Geostratégica acordat pe 7 iunie 2019 de Club de Periodistas de México, A.C.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Manifestações

2007 Speech

UKRAINE ON FIRE

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português
Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem

APPEAL


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS' STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

manlio + maria

MOON OF SHANGHAI site

LR on CORONAVIRUS

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

L Romanoff

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio

James Bacque

BYOBLU

irmãos de armas


Subtitled in PT, RO, SP

Click upon CC and choose your language.


manlio

VP
Before the Presidential Address to the Federal Assembly.The President of Russia delivered
the Address to the Federal Assembly. The ceremony took
place at the Manezh Central Exhibition Hall.


January
15, 2020


vp

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.

READ HERE


brics


Imagem

PT -- VLADIMIR PUTIN na Sessão plenária do Fórum Económico Oriental

Excertos da transcrição da sessão plenária do Fórum Económico Oriental

THE PUTIN INTERVIEWS


The Putin Interviews
by Oliver Stone (
FULL VIDEOS) EN/RU/SP/FR/IT/CH


http://tributetoapresident.blogspot.com/2018/07/the-putin-interviews-by-oliver-stone.html
TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democrata

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


contaminação nos AçoresSubtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


convegno firenze 2019