GIULIETTO CHIESA

WWIII

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

         Read More

BRUTALITY

BRUTALITY IN ACTION

AND NO ONE REACTS AGAINST AND OPPOSES IT!!!....

BRUTALIDADE EM ACÇÃO

E NINGUÉM REAJE CONTRA ELA E SE OPÕE!!!...

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589485984361873408?s=20&t=7vdffgzpUFi2yeU4FxCHng

 Friday, October 18, 2019

RO -- Manlio Dinucci -- «Arta Razboiului» -- NATO se afla în spatele atacului turc asupra Siriei


Immagine di copertina

NATO se afla în spatele atacului turc asupra Siriei
de Manlio Dinucci

Germania, Franța, Italia și alte țări care, în ținuta membrilor Uniunii Europene, condamnă Turcia pentru atacul asupra Siriei, sunt, împreună cu Turcia, membri NATO, care, în momentul în care atacul era deja în curs de desfășurare, și-au reiterat sprijinul pentru Ankara. El a făcut-o oficial, Secretarul General al NATO, Jean Stoltenberg, reunidu-se la 11 octombrie în Turcia, cu președintele Erdoğan și cu Ministrul de Externe, Çavușoğlu.
"Turcia se afla în prima linie, în această regiune foarte volatilă, nici un alt Aliat nu a suferit atît de multe atacuri teroriste ca Turcia, nimeni nu este mai expus la violența și turbulența care provine din Orientul Mijlociu", a declarat Stoltenberg, recunoscând că Turcia are preocupări "legitime" cu propria sa securitate. După ce l-a sfătuit diplomatic să "acționeze cu moderație", Stoltenberg a subliniat că Turcia este "un aliat de valoare al NATO, important pentru apărarea noastră colectivă" și că NATO este "ferm angajat să-și apere securitatea". În acest scop - a specificat -  NATO și-a marit prezența aeriană și navală în Turcia și a investit mai mult de 5.000.000.000 de dolari, în baze și infrastructuri militare. În plus, el a plasat o comandă importantă (nemenționată de Stoltenberg): LandCom, responsabil de coordonarea tuturor forțelor terestre ale Alianței.
Stoltenberg a evidențiat importanța "sistemelor de apărare antirachetă" ale NATO pentru a "proteja granița de sud a Turciei", oferită în rotație de către Aliați. În acest sens, Ministrul Afacerilor Externe, Çavușoğlu, a mulțumit, în special, Italiei. Din iunie 2016, Italia a instalat în provincia din sud-estul Turciei, în Kahramanmaraș,  "sistemul de apărare aeriană" SAMP-T, produs împreună cu Franța. O unitate SAMP-T cuprinde un vehicul de comandă și control, și șase vehicule de lansare, fiecare înarmat cu opt rachete. Situati în apropiere de Siria, ei pot abate orice avion în spațiul aerian sirian. Deci, functia lor, este orice, însa, mai puțin defensivă. În Iulie trecut, Camara și Senatul, pe baza deciziei comisiilor straine comune, au deliberat să prelungească până la 31 Decembrie, prezența unității de rachete italiene în Turcia. Stoltenberg a informat de asemenea că sunt în curs negocierile între Italia și Franța, a producătoarelor comune ale sistemului de rachete SAMP-T, și Turcia, care doreste să îl cumpere. La acest punct, pe baza decretului anunțat de Ministrul Afacerilor Externe, Di Maio, pentru a bloca exportul de arme catre Turcia, Italia ar trebui să-si retragă imediat sistemul de rachete SAMP-T de pe teritoriul turc, și să se angajeze să nu-l vândă Turciei.
Continuă, astfel, tragicul teatru al politicii, în timp ce în Siria sângele continuă să  izvorasca. Cei care sunt acum îngroziți cu noile massacre, și cer să se blocheze exportul de arme catre Turcia, sunt aceiași care și-au întors capul, atunci când propriul New York Times a publicat în o investigație detaliată asupra rețelei CIA, prin care au ajuns la Turcia, de asemenea din Croația, râuri de arme pentru războiul camuflat în Siria (il manifestul, 27 martie 2013 și Réseau Voltaire). După ce au demolat Federația Iugoslava și Libia, NATO a încercat aceeași operațiune în Siria. Forța de șoc era constituita dintr-o armată agresivă de grupuri islamice (până de curând etichetate de către Washington ca teroriști) proveniti din Afganistan, Bosnia, Cecenia, Libia și din alte țări. Ei afluiau în provinciile turcești din Adana și Hatai, la granița cu Siria, unde CIA deschisese centre de instruire militară. Comandamentul operațiunilor se gasea la bordul navelor NATO, în portul Alessandretta. Toate acestea sunt suprimate, iar Turcia este prezentată de Secretarul General al NATO ca fiind Aliatul "cel mai expus la violența și turbulența din Orientul Mijlociu".

Traducere:

Light Journalist

Sursa:

 Il Manifesto (Italia)[1] « Arms Airlift to Syria Rebels Expands, With Aid From C.I.A. », par C. J. Chivers and Eric Schmitt, The New York Times, March 14, 2013.
[2] « Pont aérien de la CIA pour armer les "rebelles syriens" », par Manlio Dinucci, Traduction Marie-Ange Patrizio, Il Manifesto (Italie) , Réseau Voltaire, 29 mars 2013.

«DECLARATIA DE LA FLORENTA»


Manlio Dinucci

Geograf și geopolitolog. Cele mai recente cărți: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014; Diario di viaggio, Zanichelli 2017L'arte della guerra / Annali della strategia USA / NATO 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018, Prémio Internacional de Análise Geostratégica acordat pe 7 iunie 2019 de Club de Periodistas de México, A.C.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Manifestações

2007 Speech

UKRAINE ON FIRE

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português
Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem

APPEAL


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS' STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

manlio + maria

MOON OF SHANGHAI site

LR on CORONAVIRUS

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

L Romanoff

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio

James Bacque

BYOBLU

irmãos de armas


Subtitled in PT, RO, SP

Click upon CC and choose your language.


manlio

VP
Before the Presidential Address to the Federal Assembly.The President of Russia delivered
the Address to the Federal Assembly. The ceremony took
place at the Manezh Central Exhibition Hall.


January
15, 2020


vp

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.

READ HERE


brics


Imagem

PT -- VLADIMIR PUTIN na Sessão plenária do Fórum Económico Oriental

Excertos da transcrição da sessão plenária do Fórum Económico Oriental

THE PUTIN INTERVIEWS


The Putin Interviews
by Oliver Stone (
FULL VIDEOS) EN/RU/SP/FR/IT/CH


http://tributetoapresident.blogspot.com/2018/07/the-putin-interviews-by-oliver-stone.html
TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democrata

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


contaminação nos AçoresSubtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


convegno firenze 2019